Miellyttävämpää laskujen maksamista

Laskujen maksaminen on aika tylsää hommaa. Minulla saattaa olla ratkaisu siihen, miten ainakin nopeutat homman hoitamista.

Kun maksat laskuja, niin silloin itse laaditut maksupohjat omassa verkkopankissa ovat yksi hyvä apu. Sellaisen saa myös melko helposti laadittua. Jokaiseen pohjaan kannattaa asettaa oletukseksi vähintään saajan koko nimi ja tilinumero. Maksun määrää tai viitenumeroa en ainakaan itse laittaisi oletuksena, koska ne voivat vaihdella suurestikin. Toki halutessaan voi jostain laskusta napata maksupohjaan sen viitenumeron ja muuttaa aina tarvittaessa ainoastaan loppuosaa.

Vuokranmaksun taas voi esimerkiksi laittaa meneväksi suoraveloituksena. Maksupohjaan siis tarvitset edellä mainitsemieni tietojen lisäksi myös joka kuukauden summan, viitenumeron ja eräpäivän. Maksupohjan laadintasivulta pitäisi löytyä valintamahdollisuus sille, kuinka usein maksu suoritetaan. Muistathan varmistaa, että maksu menee joka kuukausi eikä esimerkiksi vain kerran.

Tämä saattaa aluksi vaikuttaa hieman hankalalta, mutta on lopulta kaikkea muuta. Näillä nikseillä nopeutat varmasti laskujen maksamista tulevaisuudessa.

Muista myös tilata laskut suoraan sähköpostiin, mikäli haluat vähentää paperijätettä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden Musiikin Muru

Kaikki alkaa tästä

Retroilua, suuria tunteita ja susihahmoja – Euroviisut 2022 esittelyssä