Motivaatiota siivoamiseen

Monesta tuntuu melko varmasti välillä siltä, ettei millään jaksaisi siivota. Itse olen juurikin näitä ihmisiä. Olen kuitenkin miettinyt helpotuksia, joiden avulla siivouskaan ei tunnu enää niin kamalalta pakkopullalta.

Tiskatessa voi olla tylsää, jos et kuule muita ääniä kuin esimerkiksi toisiaan vasten kolisevat aterimet ja lautaset. Itse tykkään laittaan musiikkia soimaan tiskauksen taustalle. Hommat sujuvat rattoisammin, kun saa kuunnella mielimusiikkiaan.

Pölyjen pyyhintä vaatii allekirjoittaneeltakin yllättävän paljon ponnisteluja. Itselle tämän taustalla ei perinteinen musiikki toimi ihan niin hyvin. Olen kokenut, että taustalta kuuluva puheensorina on enempi mieleeni, kun pyyhin pölyjä. Siksi laitan yleensä podcastin taustalle pyörimään. Silloin tuntuu parhaimmillaan siltä kuin pyyhkisi pölyjä hyvässä seurassa.

Imurointiin kannattaa varata jonkin sortin kuulokkeet, mikäli haluaa samalla kuunnella musiikkia. Itsellä musiikki on pauhannut lähinnä imuroinnin taustalla. Se ei ole kovin käytännöllistä. Suosittelen mielummin kuulokkeita.

Näiden lisäksi kannattaa vaikka asettaa itselle joku tavoite. Kaikkea ei tarvitse jaksaa yhden päivän aikana. Voit myös päättää palkita itsesi vaikka herkutteluhetkellä.

On siis monia tapoja helpottaa siivoamista. Jos tuntuu, että joku näistä vinkeistä saattaisi toimia juuri sinun kohdallasi, niin ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden Musiikin Muru

Kaikki alkaa tästä

Retroilua, suuria tunteita ja susihahmoja – Euroviisut 2022 esittelyssä